13 Temmuz 2017 Perşembe

Yaz için FGO  
İçerik & Merlin
(Bu yazım Fate serisinin oyunuyla ilgili olacaktır)

Yaz aylarının ortasına gelsekte sanki daha başı gibi hissediyor insan, değil mi? Bunun nedeni yaz sıcaklarının asıl şimdi başlaması ve iklimin takvime göre 1 ay daha ileri kayması. Pekala bu sıcak yaz zamanı neler yapılabileceğine gelirsek de sadece güneş battıktan sonra dışarı çıkılmasını tavsiye ediyorum. Eğer işe gidiyorsanız da öğle arasında güneşten uzak kalın ve aklınızı dağıtın. Bunun için daha dün başlayan Fate Grand Order'ın 2016 tekrar yaz etkinliği faydalı olacaktır. Hizmetkarların yeni halleri gelirken, asıl beklenen 2017 etkinliği 3 hafta sonra geliyor. Bu yıl ağustosa sarkmasının nedeni herkes beklediğinden dolayı, şirketin daha fazla kazanç için son tatil ayına atmasıdır.

FGO'dan konuşmaya başlamışken en iyi berserker Raikou ve en iyi caster olan Merlin'den de bahsetmek lazım(benim açımdan). Raikou yeni ve pek tanınmaya değiştrilmiş bir karakter olsa da Merlin bilinen ve yakın olarak yansıyan bir karakter olarak kalmıştır. Yenetenkleri harici durgun ve neşeli kişiliği bilinse de drama cd'si ve novel'ı ile bu pekişmiştir. Drama cd'sinin içinde kendi sesinden olay ve durum anlatımları olurken novel'ı ise onun hikayesini anlatmaktadır. Kısaca drama cd'sini dinleyen çoğu kişi gibi novel'ın aynı olduğunu düşünmeyin. Evet, drama cd'si japonca dublaj ve ingilizce altyazıya sahipken asıl önerdiğim novel'ı japonca ve kısmi ingilizce iken onu okumak çoğu kişi için biraz sorun olabilir. Burada devreye girerek az olan boş zamanımda çevirisine başladığımı söyleyebilirim. 

Şimdilik giriş niteliğinde olan ilk parçası
huzurunuzdadır ve devamı gelecektir.


Avalon’un Bahçesi
Bahçede (ilk parça)
Bu geniş ovalar, pürüzsüz bir biçimde her renkten çiçeklerle kaplıdır. Manzaranın tam ortasında duran ve tüm manzaraya en güzel görünen kısmından bakan sadece birkaç bahçe bulunur. Aralarında eşit mesafe bulanan bazı ağaç bahçelerinden bakıldığında yeşil renkle örtülü topraktan masmavi gökyüzüne kadar bu eşsiz manzara her yerden eşit mesafede görülmektedir. Burada insan yapımı bir çit, bir duvar, bir ev ya da herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Sabahın ilk anlarında, ilkbaharın parlak ışıkları havada yazın o kaplayan tadını getiriyor.
Gece çökünce ise, sonbahar rüzgarı gökyüzünü süpürerek parlayan yıldızları getiriyor.

Bu dünya üzerinde yaşayan bir çok çiçek ve böcek vardır. Ormanlar, yeşillikler ve su içinde yaşayan bir çok canavara ev sahipliği yapmaktadır. Ve gölün üzerinde zarif bir canlı yaşadı.
Adamın görüşü cennet olurken dünyanın sonundaki bir ada oluştu. Bu diyarda sonsuza kadar yasaklanmış olan değiştirme seçenekleri onun ayaklarının altındaydı. Efsanelere geçtiğinde bu mikrokozmos, adı “elmaların adası” olarak bilindi. Sonsuz baharın adası; bir ütopya ki asla elde edilemeyen ya da akıllı hayvanların ulaşabildiği; bir diyar ki el değmemiş döngüsü ile dünyanın gördüğü en büyük düzen; ve garip bir diyar ki insanlık tarihi kadar uzun bir tarihi ama insanlık ile hiç kesişmeyen.
Buranın adı Avalon – ve burası denizin içindeki dünyanın kalbidir, dünyanın başlangıcından beri olan.
Hayır… bu tam doğru değil. Sonuçta bu diyar tamamen dünyanın hem alt hem de üst düzleminde yer alıyor. Bu diyarın kesinlikle var olduğunu söyleyebilirim, aynı yer ve bölgede bulunuyor ama kapalı olarak ayarlanmış birkaç aşamada.
Birisi bahçede insan formunda yürüdü, o adam uzun bir cübbe içindeydi ve cüppesi basit olmasına karşın en güzel kumaşlardan dokunan kaliteli bir tasarıma sahipti. Güneş ışınları uzun saçından ışıldıyordu, tutuşan gökkuşağı renkleriyle ondan geçerken ayakta durup ileriye doğru bakıyordu.
Deniz çiçekleriyle bir arkadaşlar konuşur gibi konuşuyordu. Zemindeki çiçeklerin tek bir yaprağını incitmeden, tereddütsüz ya da hiç şüphe duymadan yürümeye devam etti.
Şüphesiz bilge olarak bir çok yol arkadaşlığı yapmıştır bu bahçede. Kimse bir şey için olmadıkça bu yolculuğa çıkmaz geri dönüş yolunu bilmeden, çünkü Avalon’un sadece ölüler için olduğu bilinmektedir.
Hiçbir korku belirtisi olmadan bahçede yürüdü çünkü o başlı başına yabancı bir varlıktı. Bu cennete hiçbir yaşayan insanın adım atmadığı doğruydu ama basit bir biçimde farklı bir formda gibiydi.
Ona göre, dış dünya ile bahçe neredeyse aynıydı. Burası diğerlerinin evi olurken o sadece bir konuktu. O hiçbir yere ait değildi ve kendine göre birini sadece kendisi bulabilirdi. Başından beri, onun felsefesi insanlara ya da cennete dostça yaklaşmak olmamıştı; ‘neden’ diye sorulabilir; onun peşine düşen bir kadın yüzünden küçümsedi ve aklına gerçek dünyanın sonundan kaçmak için parlak bir fikir geldi.
“Ama burası gerçekten korkunç bir yer… havadaki büyü oranı çok ağır ve yoğun ki sanki bir vakum gibi içine çekiyor. Sadece tek bir nefes bile bu çağdaki birini kendinden geçirebilir. Bir cennetin efsasi, doğru… belki de burası bir silah olarak bile kullanılabilir?”
Bahçede yürürken aklına gelenleri kelimelere aktardı. Geride bıraktığı dünya ve insanlar beşinci yüzyıla aitti. O bıraktığı yerde kralın büyücüsüydü-ama son dövüşünde onun yanında durmaktansa, belirli bir kadınla ilgili nedenlerden ötürü kaçmak için kendisini bu diyara aktardı.
“Anlıyorum. Beklediğim gibi oldu… kral tarafından azarlanan Lord’ların desteğini alarak Mordred yükseldi. Hatta son yıllardaki sert kışlardan dolayı bile kral suçlanıyor. Böylece krallığın idealleri uğruna, sert krala karşı isyanın başlangıcı oldu. “


FGO Hakkında

Fate serisinin en uzun soluklu devam eden mobil oyunudur. İçinde serinin neredeyse tüm karakterleri olurken eklenmeye de devam etmektedir. Biriktirme ve güçlendirme bazlı bir kart oyunu izlenimi olsa da bunun yanında tur bazlı hafif taktik içerikli, ilerlemeli bir içeriğie sahiptir. Serinin karakterleri, tarihten önemli kişilerin değiştirilmiş halleri olup biriktirme esaslıdır.
Bir karakteri kart olarak aldığınızda seviye atlatarak gücünü yükseltebilirken buna ek olarak ekstra güç arttırıcı fou kartlarıyla biraz daha bu rakamı arttırabiliyorsunuz. Oyunun yakın zamanda ingilizce versyonu çıkmışken hala japonca olanını önermekteyim. Menüyi bildikten sonra, ne yapılacağı basitçe anlaşılarak yapılıyor. Hikayesini çoğu kişi "skip" diyerek geçerken okumak isteyenler içinse youtube da baştan sona kadar güncel olarak etkinliklerin çevirisi ile beraber bulunmaktadır. İngilizce oyunu başından başlar ve herşey için beklemek gerekirken, japoncasında eski etkinliklerin tekrarları yeni etkinliklerle ve ücretsiz hizmetkarlarla gelirken daha çeşitlidir.


Oyuna başlamadan Fate First Order giriş filmini de konu ile ilgili bilgi amaçlı izleyebilirsiniz. Oyunun ilk haritasındaki hikaye anlatılmaktadır.

Fate Grand Order oyununu, qoo app uygulamasını indirip içinden seçerek yükleyebilir ve güncellemelerini oradan yapabilir ya da google da aratıp(tercihen apkpure) adresinden güncel versyonu indirebilirsiniz.
Önemli Not: Oyunun ufak güncellemeleri kendi içinde yapılmaktadır ama büyük güncellemeler için apk dosyası yeniden indirilip yüklenmelidir. Olan versyonu silinmeden üzerine yüklenmelidir yoksa kayıt olan oyun silinir(oyunun silinip yeni apk dosyasının yüklenmesinde)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder